Schietvereniging Frans Tromp


Onze schietvereniging werd opgericht in 1919, toen nog als Burgerwacht Hoevelaken en is hiermee tevens de oudste sportvereniging van Hoevelaken. Toch is het nog steeds een jonge en bruisende vereniging met een plezierige mix van wedstrijd- en recreatieve schutters. Onze 10/12 meter banen zijn toegerust voor .22 KKG, KKK en KKP alsmede voor diverse luchtdrukwapens. Onze senior-leden (18+) schieten op de maandagavond en de junioren op de vrijdagavond. Bij de SV Frans Tromp wordt zowel recreatief als ook op nationaal topsport niveau geschoten. Een aantal schutters is met regelmaat terug te vinden op de hoogste plaatsen bij bijvoorbeeld districtskampioenschappen en Nederlandse kampioenschappen. Enkelen zijn zelfs meermaals Nederlands kampioen geweest.

Wil jij ook kennis maken met de schietsport? Kom dan eens op de maandagavond langs. Ons clubgebouw bevindt zich aan de Stoutenburgerlaan 29a aan de zijkant van de sporthal op het Ridderspoor 2 te Hoevelaken. De koffie staat klaar!

OVER ONS

OVER ONSDe S.V. Frans Tromp is een 100 jaar jonge en bruisende vereniging. We zijn gehuisvest aan de Stoutenburgerlaan 29A. Daar bevinden zich de moderne schietbanen en de goed geoutilleerde bar / ontspanningsruimte waar het na een inspannende schietserie goed toeven is.

Bij de S.V. Frans Tromp wordt de schietsport zowel recreatief bedreven als op nationaal topsportniveau. Een aantal schutters zijn met regelmaat terug te vinden op de hoogste plaatsen bij o.a. Districts Kampioenschappen alsmede de Nederlandse Kampioenschappen. Heb je het talent en de ambitie om topschutter te willen worden, kom dan eens langs.

Vind je schieten gewoon een leuke manier van ontspannen? Kom dan ook eens langs. De S.V. Frans Tromp is aangesloten van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) en de SKGV (Schiet Kring Gelderse Vallei). De KNSA is de landelijke sportbond die optreedt als belangen behartiger bij de overheid, de Districts- en Nederlandse Kampioenschappen organiseert en de topsport begeleidt. De SKGV is een regionale sportbond die zich vooral toelegt op het organiseren van regionale wedstrijden.

De schietsport binnen S.V. Frans Tromp

Bij S.V. Frans Tromp kan worden geschoten met .22 klein kaliber geweer, karabijn en pistool. Na aanmelding als aspirant lid volgt een periode waarin je intensief wordt begeleid en je de kneepjes van de schietsport worden bijgebracht. Afhankelijk van je talent en je ambitie worden de trainingen voortgezet. Alle aspirantleden beginnen met geweer, ook diegenen die graag pistool willen gaan schieten. Dit is noodzakelijk om de wapendiscipline eigen te maken. Veiligheid is een groot goed binnen S.V. Frans Tromp. In de 100 jaren van ons bestaan zijn er nog geen ongelukken gebeurd en dat willen we graag zo houden. Binnen de vereniging bevindt zich heel veel schietsport-ervaring. Trainers, maar ook de topschutters die S.V. Frans Tromp rijk is, zijn maar al te graag bereid om de kennis en ervaring die ze hebben op je over te brengen. Onze jeugdleden (tot 18 jaar) schieten uitsluitend met luchtgeweer.

Openingstijden

Onze schietbaan is open op maandagavond van 19.00 uur tot 24.00 uur en voor de jeugd op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Binnen de vereniging zijn een aantal functies die op de trainingsavonden vervuld moeten worden. Eén daarvan is bijvoorbeeld het baancommandantschap. Deze functie wordt bij toerbeurt volgens een rooster door alle leden vervuld. Je houdt toezicht op de baan, je beoordeelt de schietresultaten en voert die in ons computersysteem in.

Kennismaken

Wie kennis wil maken met de schietsport, kan elke maandag avond vanaf 19:00 tijdens de reguliere trainingsavond bij ons terecht aan de Stoutenburgerlaan 29a te Hoevelaken (locatie onder aan deze pagina). Voor de jeugd kan dat op de vrijdagavonden vanaf 19:30. Het is mogelijk dat tijdens de vakanties of op feestdagen de trainingen worden verplaatst of niet doorgaan. Wilt u zeker weten niet voor een dichte deur komen te staan, stuur dan van tevoren even een berichtje naar ons emailadres.

Kosten

Bij S.V. Frans Tromp schieten we met klein kaliber (.22LR) geweer, pistool, en karabijn op onze 12 meter banen, die desgewenst ook op 10 meter ingesteld kunnen worden. De jeugd schiet uitsluitend met luchtgeweer. Voor wie niet zelf een wapen kan of wil aanschaffen heeft de vereniging voldoende wapens beschikbaar om mee te trainen. Om bij S.V. Frans Tromp de schietsport te beoefenen is het dus niet noodzakelijk om een eigen wapen aan te schaffen.

Voor beginners vallen de kosten erg mee. Zoals met elke sport kunnen gevorderden het natuurlijk net zo duur maken als ze zelf maar willen. De contributie bij de S.V. Frans Tromp bedraagt slechts 16 euro per maand voor seniorleden, en 9 euro per maand voor jeugdleden. De afdracht aan de KNSA en SKGV is inbegrepen en de luchtkogeltjes zijn gratis. Voor de seniorleden zijn klein kaliber .22LR patronen bij ons te koop in verschillende kwaliteiten vanaf 7,50 euro per 50 stuks.

FOTO'S

BEDRIJVENCOMPETITIE


Bedrijvencompetitie 2022

Begin november starten we weer met onze jaarlijks terugkerende bedrijvencompetitie. Bedrijven uit onze regio kunnen zich inschrijven voor deelname. Op deze wijze kan uw bedrijf op een ludieke en tegelijk sportieve manier kennismaken met onze prachtige sport. Per bedrijf stellen we teams samen van 3 personen. U gaat de strijd aan met zowel de andere bedrijven-teams als met de beste schutters per team. En uiteraard worden er voor de beste teams en de beste individuen gedenkwaardige prijzen beschikbaar gesteld. Ervaring in de schietsport is niet noodzakelijk, u krijgt instructie voorafgaand aan de wedstrijden en iedereen maakt kans om te winnen. En niet alleen de heren, maar ook dames zijn van harte welkom!

Inschrijven

Bel 06-10181402 om uw team(s) in te schrijven voor de bedrijvencompetitie 2021

FOTO'S


Foto impressie van ons clubgebouw

Vacature Barbeheerder

CONTACT


SV Frans Tromp
Stoutenburgerlaan 29A
(aan de zijkant van de sporthal Ridderspoor 2)
3871 JA HoevelakenSchietavonden:
Senioren op maandag van 19:00 - 24:00
Junioren op vrijdag van 19:30 - 22:00

06-10181402

AVG privacyverklaring